top of page
Elegant Homes Marbella
Je-hebt-op-plan-gekocht-met-Elegant-Homes-Marbella

Je hebt op plan gekocht met Elegant Homes Marbella.

Je-hebt-op-plan-gekocht-met-Elegant-Homes-Marbella

JE HEBT OP PLAN GEKOCHT MET ELEGANT HOMES MARBELLA.

Je woning is bijna klaar om opgeleverd te worden.
Wat nu?

Het is bijna zover! Binnenkort kunnen jullie zich de trotse eigenaar noemen van een appartement in Spanje. Eerst en vooral wensen we u nogmaals te bedanken voor jullie vertrouwen in Elegant Homes Marbella. Ook na de oplevering van uw appartement zullen we ervoor zorgen dat jullie optimaal kunnen genieten van je Spaanse droom woning!

De projectontwikkelaar heeft ons gemeld dat het gebouw bijna zal klaar zijn. Dit onder voorbehoud van wijziging door henzelf. Na de afwerking, zal een ambtenaar van de gemeente komen controleren of alles volgens de plannen is gebouwd. Is alles in orde? Dan verlenen zij de
Licencia de Primera Ocupación.

VOOR DE AKTE

De projectontwikkelaar zal voor de akte jullie appartement openstellen voor een eerste controle. Meestal is dit slecht 10 minuten, wat effectief te kort is om alles te bekijken. Later in deze mail lees je alles over de snag-inspection.

De advocaat maakt ook de eindafrekening met het saldo dat nog moet worden betaald aan de promotor. Het bedrag wordt overgeschreven naar de derdenrekening van jullie advocaat. De dag van de akte wordt een bankcheque opgehaald (in Spanje wordt er nog betaald met cheques) ten voordele van de promotor.


DE EFFECTIEVE AKTE
Op de dag van ondertekening kunt u zelf naar de notaris gaan om uw handtekening te zetten of u kunt u laten vertegenwoordigen door het advocatenkantoor van Ilse Jodts met een notariële volmacht, indien u zelf niet aanwezig kunt zijn. Vanaf dat moment bent u effectief eigenaar van het appartement.

Je-hebt-op-plan-gekocht-met-Elegant-Homes-Marbella

DE ADMINISTRATIEVE AFHANDELING

De administratieve afhandeling wordt geregeld door jullie advocaat (NIE-nummer, betaling van de zegelrechten, inschrijving van de akte in het landregister na aankoop, aanmelding bij de gemeente, domiciliëring van het KI en vuilnis, contact opnemen met de syndicus om jullie aan te melden als nieuwe eigenaar, ...).

WAT MET NUTSVOORZIENINGEN?

Ook hier wordt voor gezorgd. Het aftersales-team bekommert zich om het contacteren van de toeleveringsbedrijven zoals elektriciteit, water, Wifi, ... Houd er rekening mee dat het 3 tot 4 weken kan duren na ondertekening van de akte eer dit in orde is en de nutsvoorzieningen effectief werken! Dit is de wettelijke tijd die de bedrijven hebben om dit te regelen.

WAT NA DE OPLEVERING?

Er bestaat in Spanje geen definitieve en voorlopige oplevering. In plaats daarvan is het bij wet verplicht om een garantietermijn te voorzien door de projectontwikkelaar. Om eventuele gebreken al van bij het begin op te lossen, raden wij aan om een snag-inspectie te laten uitvoeren.

Om latere discussie te vermijden dient dit te gebeuren nog voor de meubels er staan!

NOG GEEN MEUBELS?

Geen probleem!

Dankzij de exclusieve samenwerking voor Spanje met TIPI by ARAXAN, bieden wij volledige meubelpakketten op maat aan. Van een comfortabele zetel tot hemelse bedden, van een design lamp tot duurzame lounge voor buiten. Alles is mogelijk, maar niets is verplicht. Ohja, alles wordt geïnstalleerd voor jullie. Kom dus toe met je valies en genieten maar ...

WIL JE VERHUREN?

Verhuren raden we zeker aan om de vaste kosten van de gemeenschap te dekken. Vergeet hiervoor zeker niet een verhuurlicentie aan te vragen.

Wij verzorgen ook de verhuring. Bezoek onze website HIER.

“Nergens anders voelt de zon zo warm, de zee zo dichtbij en de dromen zo echt als in Marbella”

bottom of page