top of page
Elegant Homes Marbella
Wat is la Licencia de Primera Ocupación (LPO)_

Wat is la Licencia de Primera Ocupación (LPO)?

Wat is la Licencia de Primera Ocupación (LPO)_

WAT IS LA LICENCIA DE PRIMERA OCUPACIÓN (LPO)?

Als je een woning in Spanje hebt gekocht of van plan bent er een te kopen, ben je misschien bekend met de term “Licencia de Primera Ocupación”. Het is een belangrijke fase in het proces van het verkrijgen van een eigendom in Spanje, met name in regio’s zoals Andalusië, waar dit een verplichte stap is voor nieuwe woningen. In dit artikel duiken we dieper in op wat La Licencia de Primera Ocupación precies is en waarom het zo belangrijk is voor eigenaars in Andalusië. 

La Licencia de Primera Ocupación, letterlijk vertaald als de “Eerste Bewoning Vergunning”, is een document dat wordt afgegeven door de plaatselijke overheid (gemeente) nadat een woning is voltooid en alle wettelijke vereisten en bouwvoorschriften zijn nageleefd. Het certificeert dat de woning geschikt is voor bewoning volgens de vastgestelde bouwvoorschriften en dat alle infrastructuur en diensten correct zijn geïnstalleerd en operationeel zijn.

Wat is la Licencia de Primera Ocupación (LPO)_

WAAROM IS HET BELANGRIJK?

Deze vergunning is van essentieel belang om verschillende redenen:

 

Wettelijke naleving: Het hebben van La Licencia de Primera Ocupación bevestigt dat de woning voldoet aan alle wettelijke eisen en bouwvoorschriften die zijn vastgesteld door de lokale overheid. Dit is belangrijk om eventuele juridische problemen in de toekomst te voorkomen.
 

Water- en elektriciteitsaansluitingen: Zonder deze vergunning kunnen nutsbedrijven zoals water- en elektriciteitsleveranciers weigeren om diensten aan de woning te leveren.
 

Verzekering en hypotheek: Verzekeraars en hypotheekverstrekkers vereisen vaak een geldige Licencia de Primera Ocupación voordat ze een woning verzekeren of een hypotheek verstrekken. Dit beschermt zowel de eigenaar als de geldverstrekker tegen mogelijke risico’s.
 

Herwaardering van het onroerend goed: Een woning met een geldige vergunning voor eerste bewoning heeft over het algemeen een hogere marktwaarde en is gemakkelijker te verkopen in vergelijking met een woning zonder deze vergunning.
 

Hoe kan je het verkrijgen?

Het proces om La Licencia de Primera Ocupación te verkrijgen kan variëren afhankelijk van de locatie en de specifieke voorschriften van de gemeente. Over het algemeen omvat het proces de volgende stappen:
 

Voltooiing van de bouw: De woning moet volledig zijn gebouwd en alle benodigde infrastructuur en voorzieningen moeten operationeel zijn.
 

Inspectie door de gemeente: Een vertegenwoordiger van de gemeente zal de woning inspecteren om te controleren of deze voldoet aan alle bouwvoorschriften en vereisten.
 

Aanvraag indienen: De eigenaar van de woning of de ontwikkelaar moet een officiële aanvraag indienen bij de gemeente voor de Licencia de Primera Ocupación.
 

Beoordeling en goedkeuring: De gemeente zal de aanvraag beoordelen en, indien alles in orde is, de Licencia de Primera Ocupación afgeven.

Het is belangrijk op te merken dat het verkrijgen van deze vergunning enige tijd kan vergen, afhankelijk van de werklast van de gemeente en eventuele bijkomende vereisten.

Wat is la Licencia de Primera Ocupación (LPO)_

WIE IS ELEGANT HOMES MARBELLA - BESTAANDE WONINGEN?

 

Elegant Homes Marbella - bestaande woningen is een dochteronderneming van Elegant Homes Marbella. Elegant Homes Marbella is al meer dan 20 jaar actief op de vastgoedmarkt.

Elegant Homes Marbella hield zich voornamelijk bezig met nieuwbouwwoningen. Omdat de vraag naar bestaande woningen toeneemt, zijn wij gestart met Elegant Homes Marbella-bestaande woningen.

Elegant Homes Marbella

WILT U UW WONING IN MARBELLA OF OMGEVING VERKOPEN?

Maak een afspraak

+20 jaar ervaring & 100% tevredenheid

Neem contact met ons op en een lid van ons team zal zo snel mogelijk contact met u opnemen, of wij komen bij u langs voor een vrijblijvend gesprek en waardebepaling.

see_you_soon
bottom of page