COSTA DEL SOL TREINLIJN UITGEROEPEN TOT TOPPRIORITEIT

December 21, 2017

COSTA DEL SOL TREINLIJN UITGEROEPEN TOT TOPPRIORITEIT

 

Verwacht wordt dat een nieuwe treinlijn van de luchthaven van Malaga naar Marbella en Estepona binnen tien jaar zal worden gelanceerd, aangezien de Spaanse economie blijft groeien en meer kapitaal wordt vrijgemaakt om in zijn infrastructuur te investeren.

Volgens recente discussies tussen Madrid en de regering van Andalusië is de langverwachte trein van de Costa del Sol Malaga naar Estepona tot een van de hoogste prioriteiten uitgeroepen.

 

Met een geschatte kostprijs van 5 miljard euro zijn de plannen voor de treinlijn sinds het begin van de jaren negentig stilgevallen als gevolg van een gebrek aan financiering. Sinds 2009 zijn de investeringen in openbare voorzieningen met 58% teruggebracht. Nu is de Spaanse economie een van de snelst groeiende in de eurozone, en de economische activiteit is de afgelopen drie jaar dramatisch toegenomen, met meer mensen die hypotheken kregen en een toename van de bouw in topregio's in het hele land.

 

Julián Núñez, president van SEOPAN - de Vereniging van Bouwbedrijven en Concessiehouders van Infrastructuur - zegt dat de regering de komende twee jaar hoogstwaarschijnlijk prioriteit zal geven aan gezondheid en onderwijs. Maar voegde hieraan toe: "De geconsolideerde bbp-groei en de toenemende omvang van het tekort hebben ruimte gecreëerd om de overheidsinvesteringen in infrastructuur te vergroten."

 

Met record brekende toeristencijfers, een sterke toename van de vraag naar nieuwbouw projecten panden en een voorspelde voortdurende groei voor Spaanse verkooptransacties van onroerend goed in 2018, zal de spoorlijn een welkome aanvulling zijn op de regio's, die continu de infrastructuur verbeteren voor inwoners en toeristen.

 

Elegant Homes Marbella
☎️ + 34 646 140 816
📧 info@eleganthomesmarbella.be 
🖥️ www.eleganthomesmarbella.be

Uw Belgische makelaar aan de Costa Del Sol

Please reload

Featured Posts

Op zoek naar een woning onder de zon in Spanje - Marbella?

July 5, 2017

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square

Stay informed about the possibilities of buying a house in Spain. You can read about it in our newsletter. 

89% of readers rate our newsletters with 'Good' to 'Excellent'.

2020 © Elegant Homes Marbella - All rights reserved -  Privacy Policy -   Terms & Conditions

Phone Spain: (+34) 646 140 816  - Phone Belgium: 0472 055 262 - info@eleganthomesmarbella.com