5 SPAANSE SPECIALITEITEN DIE JE ZEKER MOET PROEVEN!

December 6, 2017

SPAANSE SPECIALITEITEN ONTDEKKEN IS EEN FEEST

 

De Spaanse kust is een waar eet paradijs. Foodies halen hier hun hart op aan heerlijke groenten zoals tuinbonen en pompoenen, tomaten en artisjokken, paprika’s en bloemkolen. Voeg daarbij olijfolie, granen (rijst), vis of vlees en je hebt de basis voor een rijke, gevarieerde keuken die niet alleen lekker is, maar ook heel gezond. Wij zetten voor jou de heerlijkste Spaanse specialiteiten van onze geliefde Costa Del Sol op een rij.

PROEF DE SPAANSE SPECIALITEIT PAËLLA

Paëlla is misschien wel het meest bekende gerecht uit Spanje. En terecht, want deze Spaanse klassieker met saffraan – het geheim van de goudgele kleur – is een topper die je niet mag missen. Elke kok maakt zijn of haar paëlla net iets anders klaar: met kip of konijn, vis of schaaldieren, zelfs met chorizo of inktvis. Geen fan van rijst? Vraag dan naar de variant fideuà, een paëlla op basis van noedels.

 

HEERLIJK SMULLEN MET DE SPAANSE SPECIALITEIT RIJSTGERECHTEN

Rijst is ook in vele andere gerechten dan paella het hoofdingrediënt. Spanjaarden maken hun rijst wel op 100 verschillende manieren klaar: arroz a banda (met Spaanse looksaus), rijst met carabineros (gamba’s), rijst met konijn, rijst met paling, rijst met varkensvlees, rijst met slakken, … De lijst is eindeloos lang en legendarisch lekker.

 

ZEEVRUCHTEN: NOG ZO’N HEMELSE SPAANSE SPECIALITEIT

Wie dol is op zeevruchten zit gebeiteld aan de Spaanse kust: mosselen en gamba’s, garnalen en kreeften, krabben en inktvis. Zeevruchten zijn een delicatesse waarvan je niet genoeg kunt krijgen. Bovendien zijn deze kraak verse lekkernijen, recht uit de zee, nog goed voor de lijn ook. Mooi meegenomen!

SPAANSE SPECIALITEIT BIJ UITSTEK: VERSE VIS

Zeebaars en makreel en tonijn, kabeljauw en heek, dorade en zwaardvis, zalm en sardienen … Er staat elke dag vis op het menu van de Spaanse kust. En knoflook, olie en peper zijn de favoriete smaakmakers van de Spanjaarden. Welke bereidingswijze verkies jij: gegrild in open lucht, gebakken in de pan of klaargemaakt in een zoutkorst? Een vleugje citroen en een fris slaatje erbij en heerlijk genieten maar.

 

DÉ SPAANSE SPECIALITEIT VOOR ZOET = AMANDELEN

De Costa Del Sol dankt zijn naam – witte kust – onder meer aan de amandelteelt. In de lente kleuren de roze-witte bloesems van de amandelbomen de hele regio in een zachte, witte tint. Plaatselijke zoetigheden zijn daarom vaak gemaakt van amandelen. Proef zeker de lekkernij turrón, de Spaanse variant van nougat. En zet je lippen eens aan een horchata: een bijzonder drankje op basis van melk en aardamandelen.

 

WONEN IN SPANJE?

Elegant Homes Marbella gidst Belgen en Nederlanders naar een nieuw leven onder de Spaanse zon.


Ontdek snel ons aanbod aan betaalbare nieuwbouw huizenvilla’s en appartementen.

 

+34 646 140 816 
+34 952 838 541
info@eleganthomesmarbella.be
www.eleganthomesmarbella.be
ELEGANT HOMES MARBELLA
Uw Belgische makelaar voor levensgenieters in Marbella

 

 

Please reload

Featured Posts

Op zoek naar een woning onder de zon in Spanje - Marbella?

July 5, 2017

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square

Stay informed about the possibilities of buying a house in Spain. You can read about it in our newsletter. 

89% of readers rate our newsletters with 'Good' to 'Excellent'.

2020 © Elegant Homes Marbella - All rights reserved -  Privacy Policy -   Terms & Conditions

Phone Spain: (+34) 646 140 816  - Phone Belgium: 0472 055 262 - info@eleganthomesmarbella.com