MEDITERRAAN SUBTROPISCH KLIMAAT AAN DE COSTA DEL SOL

October 18, 2017

MEDITERRAAN SUBTROPISCH KLIMAAT AAN DE COSTA DEL SOL

 

 

Het klimaat in Andalusië

 

De zon doet iets met je. Je kleedt je lichter, je humeur krijgt een boost en je hebt meer energie. Bovendien schakelt het leef tempo een versnelling lager: alles mag trager en er is meer tijd om te genieten.

 

De provincie Malaga heeft een mild heerlijk Mediterraan – Subtropisch klimaat. De maximale temperatuur in de zomermaanden ligt rond de 30 graden. De winters zijn meestal zacht hier door kun je gedurende het hele jaar op vakantie of overwinteren.

 

WAT HOUDT JOU TEGEN OM DE ZON OP TE ZOEKEN?

 

Beeld je in:

  • 320 dagen zon per jaar

  • een gemiddelde jaartemperatuur van 18°C

  • zomertemperaturen tussen 28°C en 32°C

 

De overwinteraars kunnen er van meespreken: in november, december, januari en februari regent het af en toe aan de Zuidelijke kusten van de Middellandse Zee. Maar gelukkig worden deze winterdagen met fikse regenbuien afgewisseld met mooie dagen en een zachte zeebries. De temperaturen liggen overdag rond de 17°c en 's nachts iets onder de 10°c.

 

In de lente (maart, april en mei) is het aangenaam vertoeven aan de Costa Tropical en Costa del Sol. Terwijl in de rest van Europa vaak nog een regenachtig en fris weer heerst. Lopen hier de terrasjes vol en is de zon volop aanwezig. De temperaturen stijgen tot boven de 20°c.

 

Eens de zomer aanbreekt valt er nog zelden neerslag, en zijn er vele dagen en weken waarop nauwelijks een wolkje te bespeuren valt. Terwijl in het binnenland vaak te warm is, vind je hier een aangename zeebries en een temperatuur rond de 30°c. Ideaal weer om aan één van de mooie zandstranden te vertoeven.

 

ONTDEK DE TROEVEN VAN ZUID-SPANJE

Aan de Costa Del Sol vind je een mix van zeeën en natuurreservaten, meren en uitgestrekte dennenbossen. Bovendien adem je er intens zuivere, schone lucht. 

 

 

DE ZON IS GOED VOOR JE GEZONDHEID

De combinatie van heerlijk milde temperaturen en schone, gezonde lucht smoort veel voorkomende gezondheidsklachten in de kiem. Klachten zoals reuma, jicht of longaandoeningen nemen af dankzij het gunstige klimaat.

 

Elegant Homes Marbella
☎️ + 34 646 140 816
📧 info@eleganthomesmarbella.be 
🖥️ www.eleganthomesmarbella.be
ELEGANT HOMES #MARBELLA, Uw Belgische makelaar aan de Costa Del Sol

 

 

Please reload

Featured Posts

Op zoek naar een woning onder de zon in Spanje - Marbella?

July 5, 2017

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square

Stay informed about the possibilities of buying a house in Spain. You can read about it in our newsletter. 

89% of readers rate our newsletters with 'Good' to 'Excellent'.

2020 © Elegant Homes Marbella - All rights reserved -  Privacy Policy -   Terms & Conditions

Phone Spain: (+34) 646 140 816  - Phone Belgium: 0472 055 262 - info@eleganthomesmarbella.com