De prijzen op de huizenmarkt in Spanje zullen blijven stijgen.

September 11, 2017

 

MADRID - De prijzen op de huizenmarkt in Spanje zullen voorlopig op een stabiele manier blijven stijgen, zo voorspelt Solvia, de vastgoedafdeling van de Spaanse bank Santander.

Volgens Solvia zullen de gemiddelde huizenprijzen tussen nu en 2020 met 7,3% stijgen, al zijn er wel grote regionale verschillen waar te nemen. De Spaanse bank Bankinter voorspelt dat de huizenprijzen eind 2017 met 4% gestegen zullen zijn en nog eens 4 tot 5% zullen stijgen volgend jaar. 

 

In de regio's waar de vraag het grootst is, zoals Catalonië en Madrid zullen de prijzen het meest stijgen. Volgens Solvia zal dat een stijging zijn van respectievelijk 11 en 14%. Solvia verwacht ook dat het aantal verkopen zal toenmen. Verkopen zullen toenemen met 7 tot 8% elk jaar tot 2020, terwijl Bankinter suggereert dat het aantal verkopen nog sneller zal stijgen. Verkopen zullen het sterkst zijn in Barcelona, Madrid, Sevilla, Málaga en Alicante. Hier is ook de vraag het grootst. 

 

De prijs van vrije woningen steeg met 5,6% pp jaarbasis in het tweede kwartaal van 2017, zo bleek uit de prijsindex van woningen (IPV) van het Spaanse bureau voor de statistiek INE. De prijzen voor gebruikte woningen stegen met 5,8% en die van nieuwbouwwoningen met 4,4% in het tweede kwartaal.

 

Volgens de vastgoedwebsite Fotocasa is het vertrouwen in de huizenmarkt teruggekeerd als gevolg van een verbeterde economie, betere werkgelegenheid en een consolidatie in de financiering. 

 

De woningprijzen in Spanje bevinden zich nog wel ver van de maximale prijzen van de 'booming' jaren. Volgens Fotocasa liggen ze nog steeds 42% onder het maximum van 2007. 

 

© INSpanje.nl/Else Beekman

 

Elegant Homes Marbella
☎️ + 34 646 140 816 - +34 952 838 541
📧 info@eleganthomesmarbella.be 
🖥️ www.eleganthomesmarbella.be
ELEGANT HOMES #MARBELLA, Uw Belgische makelaar aan de Costa Del Sol

 

 

 

 

Please reload

Featured Posts

Op zoek naar een woning onder de zon in Spanje - Marbella?

July 5, 2017

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square

Stay informed about the possibilities of buying a house in Spain. You can read about it in our newsletter. 

89% of readers rate our newsletters with 'Good' to 'Excellent'.

2020 © Elegant Homes Marbella - All rights reserved -  Privacy Policy -   Terms & Conditions

Phone Spain: (+34) 646 140 816  - Phone Belgium: 0472 055 262 - info@eleganthomesmarbella.com