Nu een huis kopen aan de Costa Del Sol, straks met winst verkopen

August 17, 2017

Nu een huis kopen, straks met winst verkopen

Nu een huis kopen aan de Costa del Sol en het over een paar jaar weer verkopen met 40% winst. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar het is precies wat er in het verleden is gebeurd. Een huis kopen aan de Costa del Sol was een uitstekende investering, want vooral buitenlanders vochten om een mooi plekje onder de zon. Er is een reële kans dat die tijden terugkomen. Ga alleen al na dat de huizenprijzen in het eerste kwartaal van 2016 gemiddeld weer met 6,3% zijn gestegen…

 

Nu een huis kopen aan de Costa del Sol, straks met winst verkopen

 

José Luis Suárez, hoogleraar financieel management van de IESE business school, vertelde onlangs tijdens een symposium over de Spaanse woningmarkt dat de huidige opleving van de Spaanse onroerend goed prijzen tot minstens 2025 kan duren. Dat niet alleen, de prijzen zouden wel eens minstens zo hard kunnen stijgen als vóór de crash van 2008. Zijn berekeningen tonen aan dat een huis dat u nu koopt, over 9 jaar alweer 40% meer waard kan zijn. Het blijft uiteraard een voorspelling, maar feit is wel dat de huizenprijzen in Spanje gemiddeld met 6,3% zijn gestegen in het eerste kwartaal van 2016. Dat is de hoogste stijging in acht jaar!

 

Zelfs makelaars zoeken huizen

 

Zeker in populaire gebieden als Marbella aan de Costa del Sol toont de woningmarkt al twee jaar lang een stabiel herstel. Dat heeft twee effecten. Allereerst halen de banken weer opgelucht adem en geven ze sneller weer een hypotheek. Daarnaast wordt het bij steeds meer mensen bekend dat de markt zich herstelt en dat een huis kopen aan de Costa del Sol nú een slimme investering is. En er is nog een belangrijke ontwikkeling gaande: het woningaanbod neemt af. Werden er in 2006 nog 800.000 nieuwe woningen gebouwd, in 2015 waren dat er nog maar 50.000. Niet voor niets zoeken steeds meer makelaars vooral huizen die ze in de verkoop kunnen nemen – kopers hebben ze genoeg!

 

 

De toekomst

 

Meer vraag. Minder aanbod. Twee ontwikkelingen die de prijzen van woningen verder aanwakkeren. Niemand kan de toekomst voorspellen, maar zeker is wel dat het aantal woningverkopen sterkt stijgt – en daarmee de prijzen van huizen. Nu een huis kopen aan de Costa del Sol en straks met winst verkopen? Zo raar klinkt het niet meer.

 

NIEUW LEVEN OF EEN TWEEDE VERBLIJF IN SPANJE?

Ook genieten van het weer in Spanje? Vraag raad aan Elegant Homes Marbella, jouw Spanje-adviseurs die jouw taal spreken. Of ontdek ons aanbod aan nieuwbouw appartementenhuizen en villa’s aan de Costa Del Sol.

 

Wil u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes aan de Costa Del Sol, of van onze nieuwste aanbiedingen?

SCHRIJF JE HIER IN OM ONZE NIEUWSBRIEF TE ONTVANGEN

 

Elegant Homes Marbella
☎️ + 34 646 140 816
📧 info@eleganthomesmarbella.be 
🖥️ www.eleganthomesmarbella.be

ELEGANT HOMES #MARBELLA, Uw Belgische makelaar aan de Costa Del Sol 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Featured Posts

Op zoek naar een woning onder de zon in Spanje - Marbella?

July 5, 2017

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square

Stay informed about the possibilities of buying a house in Spain. You can read about it in our newsletter. 

89% of readers rate our newsletters with 'Good' to 'Excellent'.

2020 © Elegant Homes Marbella - All rights reserved -  Privacy Policy -   Terms & Conditions

Phone Spain: (+34) 646 140 816  - Phone Belgium: 0472 055 262 - info@eleganthomesmarbella.com